Hoe krijg je de pil in de kat ?

Neem uw kat op en wieg haar zachtjes in het kommetje van uw linkerarm, alsof u een baby vasthoudt. Zet de rechter wijsvinger en duim op de mondhoeken van uw kat en druk zachtjes op de wangen, terwijl u de pil in uw rechterhand houdt. Wanneer de kat haar mond opendoet, laat u de pil erin vallen. Geef de kat de tijd om de mond te sluiten en de pil door te slikken.
Pak de pil van de vloer en haal de kat van achter de bank. Wieg de kat nogmaals in uw linkerarm, en herhaal deze stappen.
Haal de kat uit de slaapkamer, en gooi de doorweekte pil weg.
Neem een nieuwe pil uit de verpakking, wieg de kat in de linkerarm terwijl u tegelijkertijd de voorpootjes stevig vasthoudt met uw linkerhand. Dwing de kaken van elkaar en duw de pil achterin de mond met uw rechterwijsvinger. Houd de mond (van de kat) tien tellen gesloten.
Haal de pil uit de goudviskom , en de kat van de bovenkant van de klerenkast.
Haal uw partner uit de tuin. Kniel op de vloer met de kat stevig tussen de knien geklemd. Houd hierbij de voor- en achter- poten stevig vast. Negeer het lage gromgeluid dat uw kat uitstoot. Laat uw wederhelft de kop van de kat stevig vasthouden met n hand, terwijl hij/zij met de andere een houten liniaal in de bek van de kat wurmt. Laat de pil langs de liniaal naar beneden glijden en wrijf daarna over de keel van de kat.
Haal de kat uit de gordijnrails, en pak een nieuwe pil uit de verpakking. Maak een notitie dat u een nieuwe liniaal moet kopen en de gordijnen moet repareren. Veeg zorgvuldig de gebroken beeldjes van de schoorsteenmantel en zet ze apart om later te lijmen.
Wikkel de kat in een grote handdoek en laat uw wederhelft bovenop de kat liggen, met het kopje juist zichtbaar vanonder zijn/haar oksel. Stop de pil in het eind van een rietje, open de mond van de kat met een potlood en blaas krachtig op het rietje. Controleer of de pil schadelijk is voor menselijke consumptie, en drink een glas water om de smaak kwijt te raken. Plak een pleister op de arm van uw helper en haal de bloedvlekken uit het tapijt met koud water en zeep.
Haal de kat uit het schuurtje van de buren. Neem een nieuwe pil. Plaats de kat in een keukenkastje en sluit de deur, zodat alleen het kopje er nog uitsteekt. Maak met een dessertlepeltje de mond van de kat open. Schiet het pilletje in de keel met een elastiekje.
Haal een schroevendraaier uit de garage om het kastdeurtje weer te bevestigen. Doe een koud compres op uw wang en controleer wanneer u uw laatste tetanusinjectie heeft gehad. Gooi uw T-shirt weg en haal een nieuwe uit de slaapkamer.
Bel de brandweer om de kat uit de boom aan de overkant van de straat te halen en bied uw excuses aan aan de buurman die in zijn poging de kat te ontwijken tegen een tuinhek botste. Haal de laatste pil uit het doosje. Bind de achterpoten en de voorpoten van de kat met stevig binddraad aan elkaar, en bind haar daarna aan de poot van de eettafel. Zoek extra dikke lederen werkhandschoenen in het schuurtje. Open de mond van de kat met een kleine spanner. Duw de pil in de mond, gevolgd door een grote biefstuk. Houd het kopje overeind en giet een glas water in de keel, om de pil mee weg te spoelen.
Laat u door uw wederhelft naar de EHBO rijden. Blijf rustig zitten terwijl de dokter uw vingers en arm hecht en de stukjes pil uit uw rechteroog haalt. Ga op de terugweg langs de meubelzaak om een nieuwe tafel te bestellen. Bel thuisgekomen de dierenarts voor een huisbezoek.

Overgenomen uit Majesteit nr. 18 2001.